четвер, 7 травня 2015 р.

Сєрбіна Д. Родинська ЗОШ І-ІІ ступенів № 36 Красноармійської районної ради

Сєрбіна  Діана
Родинська ЗОШ І-ІІ ступенів № 36

ДОЛЯ МОЄЇ РОДИНИ В ДОЛІ ВЕЛИКОЇ КРАЇНИ
У зв'язку  з 70-річчям закінчення Другої світової війни особливої актуальності набувають дослідження ролі однієї звичайної людини у здобутті перемоги великою державою.
В Україні немає жодної родини, котру оминула війна. У виру подій цієї жахливої трагедії 20 століття опинилася і моя родина. Учасником війни був мій прапрадід, Жеребцов Іван Федорович, 1907 року народження. Саме про нього йтиметься розповідь у даній роботі.
Війна почалась для Івана Федоровича в 1940 році, а закінчилася в 1945 в Берліні.
Іван Федорович був нагороджений двома орденами Червоного прапора, орденами Олександра Невського, Вітчизняної війни та Червоної зірки, а також медалями «За оборону Радянського Заполяр'я», «За взяття Берліна»,  «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр.», «За визволення Варшави», «Червоний прапор», «За взяття плацдарму на річці Одер».  
Похований Іван Федорович Жеребцов на міському кладовищі серед почесних жителів Красноармійська.
У спадок нашій родині, крім нагород діда, залишилася і його книга з фронтовими віршами та спогадами про його фронтових друзів. Найбільш цікаві з них будуть представлені до уваги учасників обласної конференції.
Відомості про Жеребцова Івана Федоровича надав мій дідусь, Кордюков Іван Васильович, що приходиться йому внуком.

                                 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
1.Кордюков Іван Васильович,1951 року народження,онук Івана Федоровича Жеребцова, бесіда тривала 1 годину, запис зроблено 14 квітня 2015 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар